•  Aanvragen Gratis Proefles

Saxofoonles

Heeft u altijd al eens saxofoon willen leren spelen? Of wilt uw kind met dit stoere instrument aan de slag? Zowel jonge als volwassen beginners kunnen bij mij terecht voor les in het bespelen van dit prachtige instrument.

Saxofoon leren spelen

Tijdens de lessen komen natuurlijk de speel- en oefentechnieken, notenschrift, theorie en studeermethoden aan de orde, maar ook het ontdekken, de beleving, de expressie en het plezier hebben in het spelen en maken van muziek. Zowel de klassieke als de lichte / jazz muziek worden verkend, aansluitend bij de ambities en interesses van de leerling. Ook aspecten en vaardigheden zoals gehoor, samenspel, improvisatie, beleving, harmonie en ritme komen hierbij aan bod en bovenal het plezier in het spelen en musiceren, omdat dat voor mij de belangrijkste motivator is bij het bespelen van een instrument die ik graag probeer over te brengen. Ik vind het heerlijk om te zien hoe zowel kinderen als volwassenen op die manier een nieuwe wereld ontdekken waar zoveel in te beleven is.

Aansluiting op persoonlijke wensen

Ik sluit altijd zo veel mogelijk aan op persoonlijke smaak, wensen en doelen. Zo kunnen de lessen bijvoorbeeld, indien gewenst, gericht worden op een bepaald genre of bepaalde nummers, of juist op een brede verkenning van verschillende genres, of bijvoorbeeld op improvisatie of het samenspel in een band.

Locatie

De lessen worden gegeven bij de leerling thuis (regio Rotterdam), of op verzoek op een gehuurde locatie.

Les vormen

Er zijn verschillende les vormen mogelijk: wekelijks 30 minuten of wekelijks 40 minuten en voor volwassenen is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een strippenkaart van 10 lessen van 40 minuten, welke dan in overleg kunnen worden opgenomen/ingepland. Voor jonge/beginnende kinderen worden wekelijkse lessen van 30 minuten geadviseerd. Voor oudere/gevorderde kinderen en volwassenen zijn wekelijkse lessen van 40 minuten aanbevolen. Instromen is het hele jaar door mogelijk.

Tarieven

U kunt bij mij al saxofoonles volgen voor slechts €22,50 per les.
Kijk op mijn Tarieven pagina voor informatie over de bij de verschillende les vormen en leeftijden behorende tarieven.
Klik HIER voor het aanvragen van een gratis proefles.

Informatiepakket

Een compleet overzicht van alle informatie omtrent de saxofoonlessen (opbouw cursusjaar, vakantieperiodes, les vormen, mogelijkheden, locaties, tarieven en voorwaarden) vindt u in mijn Informatiepakket Saxofoonlessen.

Advies

Natuurlijk kan ik u ook adviseren of helpen bij de aanschaf van een geschikte beginners saxofoon.

 

Neemt u gerust CONTACT met mij op voor verdere vragen.

Docerend en Uitvoerend Musicus
Arrangeur Componist
KvK 66647460